Slapen met je knuffel als volwassene
Beter slapen

Slapen met je knuffel als volwassene

Slaap jij nog dagelijks met je knuffelbeer van vroeger? Houdt Poes of Bruintje de wacht op je nachtkastje of gaat Teddy zelfs met je mee op zakenreis? Je bent niet de enige! Sterker nog, meer dan een derde van alle volwassenen brengt de nacht standaard door met zijn of haar favoriete knuffel. En nee, we hebben het hier niet alleen over verstokte vrijgezellen, eenzame zielen en nostalgische miepen.

Vertrouwd en knus gevoel

Het is misschien niet zo dat je de hele nacht wakker ligt zonder je teddybeer, het slaapt tóch beter als hij gezellig bij je in bed ligt. Dat zachte pluche, die vertrouwde ogen … je wordt er zo lekker kalm van. Het is dan ook niet gek dat veel knuffelberen gewoon mee op reis gaan. Fluffy Floris herinnert zo fijn aan thuis. Een Britse hotelketen liet zelfs weten dat ze zo’n 75.000 beesten per jaar vindt!

Knuffel als accessoire

Met name vrouwen gebruiken hun aloude knuffelbeest in hun volwassen leven vaak als decoratie-item in de slaapkamer. Zie het als een stukje nostalgie. Een stukje vroeger dat we niet helemaal willen loslaten. Vroeger gaf ons knuffeldier misschien troost bij liefdesverdriet, nu maakt Teddy deel uit van de collectie accessoires. Is hij een verlengstuk van het beddengoed, zoals onze sierkussens en de sprei. En dat is natuurlijk helemaal prima.

Knuffel als hoofdkussen

Sommige mensen gebruiken hun pluchen beest als kussen. Dat lijkt ons persoonlijk iets minder goed voor je slaaphouding. Als je nekklachten krijgt of wilt voorkomen, is het misschien een idee je knuffel in te wisselen voor een hoofdkussen dat op de juiste manier ondersteuning geeft. En dat lieve beest met zijn kapotte oren en open ruggetje naast je op het nachtkastje te zetten.

Tuttel alert

Dus slaapt je (bijna) volwassen kind nog met zijn tutteldoekje? Maakte je je zorgen over de onafscheidelijkheid van jou en je teddybeer? Stop ermee. Je bent volkomen normaal. Nog een laatste tip van onze kant: was lapje of Teddy regelmatig. Tenzij je juist blij wordt van duizenden extra bedgenoten in de vorm van bacteriën, dode huidcellen en huisstofmijten natuurlijk. In dat geval laat je het waspoeder lekker voor wat ’t is. En lapje lekker naar lapje ruiken.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer van Nadieh

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.