De bedwants komt tegenwoordig weer vaker voor in Nederland. De insecten kunnen onaangename jeuk veroorzaken.
Bedwantsen komen over de hele wereld voor en meestal worden ze ongemerkt meegenomen vanuit het buitenland via kleding of koffer. Ze verspreiden zich ook via aangrenzende woningen, scheuren en naden in muren, doorvoeropeningen van leidingen of door middel van sloophout uit gebouwen waarin bedwantsen aanwezig zijn. Ze voeden zich met het bloed van de mens, warmbloedige huisdieren en vogels. Het materiaal van een bed of matras zelf, is géén voedingsbron voor bedwantsen.
De aanwezigheid van bedwantsen heeft niets te maken met hygiëne, stof of gebrekkige schoonmaak. Ze verschuilen zich graag in matrassen en bedden (vandaar de naam bedwants) en kieren of naden in de slaapkamer, vanwege hun voedingsbron: de mens.
Bedwantsen zijn moeilijk te bestrijden. De eitjes zijn zeer klein en met het blote oog nauwelijks te zien. Bij het vermoeden van de aanwezigheid van bedwantsen is het belangrijk om de aanwezigheid door een onafhankelijke expert vast te laten stellen die dan ook een vakkundig bestrijdingsadvies af kan geven.
Als klant van Beter Bed is onze klantendienst altijd het eerste contactpunt voor jou (onze contactgegevens vind je onderaan deze pagina). Wanneer wij een melding krijgen over mogelijke overlast, maken we gebruik van het Nederlandse onafhankelijke landelijke kenniscentrum 'KAD' (Kennis- en Adviescentrum Dierplagen).
Het KAD geeft informatie, advies en opleidingen en doet onderzoek op het gebied van de preventie en bestrijding van plaagdieren. Het KAD is gespecialiseerd in het detecteren en determineren van insecten, waaronder de bedwants. Hier zijn diverse methoden voor beschikbaar. Op de website van het KAD is hier meer informatie over te vinden. Daarnaast kunnen zij een onafhankelijk advies geven over een juiste bestrijdingsmethode door betrouwbare professionele bestrijders.